Vad jag skriver

När man inte vet vad man ska skriva om så kanske jag ska skriva om mitt skrivande? Har ingen aning om hur intressant det är, men jag tänkte lista mina olika skrivprojekt och babbla lite om dem här idag. Jag har skrivit sedan jag kunde, egentligen, men i olika perioder och olika saker i varje period. Som barn var det korta berättelser, som tonåring låttexter och nu som vuxen siktar jag väl mest mot att få ge ut en roman, haha. Här är några saker jag skriver på just nu!

Roman nummer ett
Det kanske är fel att säga att jag skriver på en roman just nu eftersom jag bestämt mig för att den är klar och på väg till förlag. Men jag ville få med den i den här listan ändå! Den faller under kategorin underhållning och är därmed inte ett litterärt mästerverk, men där kommer jag nog aldrig att hamna. För vuxna, men något yngre vuxna kanske. Huvudpersonerna är mellan 25-30. Vi får se vad som händer med den!

Ungdomsroman
I måndags påbörjade jag ett nytt romanprojekt efter en stunds planering. Den här gången blir det något för ungdomar, och då kanske för gymnasieåldern. Huvudpersonerna går i alla fall på gymnasiet. Jag hoppas på lite disciplin med den här så att den kan bli klar någon gång. Vi får se.

Dagboksprojekt
Jag har också en privat dagbok som jag skriver i. Kanske kommer man kunna plocka saker därifrån och sätta ihop till en bok någon gång? Då vill det förstås till att jag har varit med om något intressant som fyller en bok, men det kanske man inte vet förrän efteråt. Lika bra att dokumentera.

Blogg
Den här bloggen är ett av mina skrivprojekt också. Jag älskar att formatet är lite kortare och att man faktiskt blir publicerad. Tycker också om att se på statistiken att en del inlägg som jag skrivit för flera år sedan faktiskt blir lästa flera gången i veckan, förmodligen för att någon googlar något som ger träff på min blogg. Kul att kunna hjälpa till!

Har tidigare skrivit
Som nämndes ovan skrev jag korta berättelser när jag var yngre och låttexter som tonåring. Har en hel pärm med texter som jag skrev för hand. Har tänkt många gånger att de borde tonsättas, för även som vuxen tycker jag att de är bra. På universitet skrev jag mest akademiskt, men efter att ha gjort ett par examensarbeten tänkte jag att jag lätt skulle kunna skriva fackböcker. Om någon bara gav mig det uppdraget då. Jag har faktiskt skrivit en som jag skickade några förlag och fick en positiv refusering på, alltså ”vi kan inte ge ut den men den är fin så jag tycker du ska prova med de här förlagen”. Det blev inget hos någon av dem, men jag levde på den refuseringen länge. Gör fortfarande faktiskt. Och så har jag skrivit två ungdomsböcker, där den ena kom bort (så sorgligt, men jag hittar den inte någonstans) och den andra blev kass men det var bra för mitt självförtroende att liksom få ihop en bok.

Skriver du? Vad i så fall?

En reaktion på ”Vad jag skriver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.