Vad som hänt sedan sist

Onsdag. När jag är hemma själv och ledig känns det alltid som om veckan börjar på onsdagen. Och så springer det på alldeles för fort sen, haha. F jobbar som sagt den här veckan och vi har kommit in i någon form av vardag med rutiner igen. Det är lite skönt ändå, med rutinerna.

Jag har inte varit helt sysslolös i alla fall. Jag har till exempel inventerat min garderob. Och städat det, framför allt. Får en chock nu varje gång jag öppnar och högarna är fina, haha. Lyfte ut några plagg som jag vet att jag aldrig kommer använda, men det var inte så många. Räknade och kom fram till att jag behövde några toppar och baslinnen, så jag letade reda på ett gäng på sellpy och beställde. Hoppas att det passar när det kommer.

Jag har börjat återställa hemmet efter sommarens förfall. Mest handlar det om att flytta tillbaka blommor till vardagsrummet och liksom ordna till stöket som blir när man tillfälligt måste rodda om saker. Jag har börjat plocka undan plantor som inte kommer ge någon skörd alls.

Igår började jag förbereda vår nya odlingslåda för odling nästa år! Har täckt gräsmattan med kartonger och lagt ett tjockt lager gräsklipp ovanpå. Ändå glad för att vi har samlat upp det hela sommaren. Det har börjat brytas ner också, var riktigt varmt när jag skulle lyfta över det, så jag gissar att det så småningom kommer bli bra näring. Ovanpå gräset ska jag lägga jorden från plantorna jag rensat bort, tillsammans med själva plantorna. Sen hoppas jag hinna samla på mig bokashi innan jag fyller upp med grönsaksjord som jag har köpt. Har tänkt göra i ordnign nu i höst så det får stå till sig och så kan jag använda den till sommaren.

Och så kom ju den senaste klimatrapporten häromdagen. Fick grov klimatångest, igen, och började fundera på om jag har råd med solceller och elbil. Hur kan jag halvera mina egna utsläpp?

Ska inte gräva mer i det just nu. Svaret är väl i slutändan att jag typ behöver flytta ut i skogen och inte ha någon typ av modern utrustning för att dra ner utsläppen. Ska istället gå ut och göra i ordning odlingslådan så jag kan visa den här på bloggen nästa vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.