Hej då mormor

Idag har vi sagt farväl till mormor. En så kort ceremoni som det ändå är med en begravning kan alltså göra en så trött. Känner mig på riktigt helt utpumpad just nu. Det kanske är så det ska vara.

Det blev fint i alla fall. Mormor kunde en hel del om olika hantverk och en del av det hann hon dela med sig till mig. Jag var nog i 6-årsåldern när hon lärde mig sticka, och sedan rullade det på med broderier och virkning. Jag fick nästan alltid något handarbete i julklapp eller present. Jag har skrivit om det tidigare, här. Det är hantverk och kunskapen jag tänker på först när jag tänker på mormor.

Jag tänker också på att hon hade hemkokt saft, att hon bakade bullar och av någon anledning tänker jag alltid på mormor när jag ser hjortronsylt. Jag antar att vi mest åt hjortronsylt hemma hos henne. Till våfflor kanske, som vi i min barndom också bara åt hos henne. Hon var imponerande vig, något som jag absolut inte ärvt, och klättrade ledigt upp på diskbänken som 80+. Betydligt ledigare än vad jag, 20+, hade gjort.

Fina mormor.

Vila i frid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.