Det som blev bra den här veckan

Det är söndag igen och jag fick en liten uppenbarelse i eftermiddag. Jag borde nog försöka skriva mer om saker som jag gjort som blev bra. Inte för att skryta, utan mer för att få ner på pränt och hitta ett annat fokus för mig själv. Jag har tidigare hört talas om att man kan skriva tre bra saker om sig själv varje kväll för att bygga självkänsla. Här tänkte jag kanske att en gång i veckan. Saker som jag gör på min fritid. Vad är jag nöjd med den här veckan?

Träning efter jobbet
I tisdags kom jag hem halv nio, och är så nöjd med att jag då bytte om och drog ett träningspass på övervåningen. Att jag prioriterade att röra på mig framför att lägga mig i soffan. Det var skönt för kroppen också efter en lång dag sittandes. Jag tror att det är ett bra sätt att lägga grunden för fortsatt träning.

Höstgardinerna
I onsdags tog jag tag i att byta gardiner i tre rum i huset. De tre rum vi använder mest och som har gardiner för olika säsonger. Jag hatar att byta gardiner. Lite för att jag ibland måste stå på en stol, balansera på ett ben och lirka ner gardinstången. Samtidigt kände jag en stark avsmak för ett gardinpar som hängde uppe så jag tog tag i det. Och så gick det ju väldigt lätt och ganska fort, ändå. Det ska sägas. Det är ju inte så jobbigt som mitt huvud vill ha det till. Men jag tog tag i det, tycker nog att det är bra.

Effektiviteten
Jag hade en rätt effektiv eftermiddag i fredags. Efter begravningen. Det var skönt att göra något praktiskt. Jag gjorde två pajer och sedan lagade jag Tortilla soup. En helgmiddag vi gjorde OFTA förr. Kanske när vi levde mer på studentbudget. Fick en flashback för några veckor sedan och så hade de färsk kyckling i butiken i veckan, så då lagade jag den. Med vitlök mamma odlat och chili som jag själv odlat, och en massa annat köpt på affären. Jag är ju ofta nöjd när jag känner mig effektiv. Vet inte om det är positivt eller negativt, men i fredags bidrog det i alla fall till ett skiftat fokus.

Gärdsgårdsbygge
I helgen har vi varit hos min svärmor och hjälpt henne att bygga en gärdsgård. F var expert efter att ha byggt en i stugan, och i helgen hjälptes vi åt fem vuxna. Jag kände mig rent av lite kompetent. Har spettat hål för stolpar, tryckt ner sagda stolpar i marken, använt skruvdragare (lite oortodoxt just för en gärdsgård men nu gjorde vi så) och burit långa … grenar/stammar/trästockar kors och tvärs. Kul att kunna bidra med något. Snyggt blev det också.

Kul att allt ovan är praktiska grejer jag har gjort. Inte typ att jag är en så snäll människa som gjort något för någon annan. Men det kanske kommer en annan vecka.

Hoppas att din helg har varit fin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.