Lista: Inredningsfrågor 3.0

Jag tänkte att jag skulel fylla i en lista som jag har fyllt i inte bara en utan till och med två gånger tidigare! Med två års mellanrum fyllde jag i den första gången 2017 och andra gången i september 2019. Listan handlar om inredning och ni kommer kunna läsa mina svar från 2017, 2019 och 2021. Enjoy!

Favoritpryl i hemmet just nu:

2017Har precis bestämt mig för att jag behöver nya prydnadsprylar, eftersom jag är lite trött på de vi har. Jag gillar typ allt hemma hos oss, jag har ju valt det själv. Allra bäst gillar jag nog kökssoffan.

2019: Jag gillar fortfarande allt hemma hos mig. Har svårt att välja en sak jag gillar. Det senaste underverket är väl dock paviljongen på altanen. Så mysigt det blev med tak som skydd från solen och delvis från regnet.

2021: Jag tycker om det mesta vi har här hemma. Just nu är jag nykär i en matta som vi inte använt sedan före pandemin eftersom den behövts kemtvättas och det har varit stängt.

Här får jag bäst inredningsinspiration:

2017: Det är nog instagram och pinterest. Pinterest tycker jag är bra om man letar efter smarta lösningar. Alla påverkas så klart mer eller mindre av de trender som råder, men jag tycker ändå att jag är ganska duktig på att tänka utanför boxen och hitta på liiite eget.

2019: Brukar leta bilder på sådant jag föreställer mig, och då är Pinterest väldigt bra. Följer väldigt få inredningskonton nu då jag känner mig trött på att allt ser likadant ut överallt. Delar dock gärna med mig av min egna inredning, som jag inte skulle beskriva som trendig men som heller inte är särskilt originell.

2021: Det är väl Pinterest fortfarande. Tycker dock att det känns ännu lättare att ”hitta på själv” vad jag vill ha nu när vi funderar på att renovera om hallen.

Min favoritmöbel:


2017:
 Soffan. Den är så himla skön och ett andrahandsfynd eftersom den var nästan ny när vi köpte den. Är väldigt nöjd med det, faktiskt. Priset var också ett som jag var himla nöjd med då. Nu i höst någon gång har vi snart haft den i fyra år och den funkar fortfarande jättebra så jag räknar med att ha den i minst fyra år till.

2019: Skrattar åt ovanstående kommentar eftersom vi nu helst av allt skulle vilja köpa en ny soffa. Men ändå, sex år och då var den begagnad när vi köpte den. Bra jobbat. Favoritmöbel just nu? Garderoberna i sovrummet tror jag. Älskar hur praktiska och fräscha de är. Skjutdörrar är det bästa!

2021: Kanske ska jag nämna vår nya soffgrupp. Gillar den väldigt mycket och den var väldigt dyr så jag hoppas att den håller mer än sex (+) år. Soffan är generellt en möbel som jag uppskattar, som synes ovan.

När väcktes mitt intresse för inredning?

2017: När vi flyttade till vår första lägenhet som tack och lov var en bostadsrätt (Tack och lov eftersom den var förjävla ful när vi flyttade in). Det var där jag insåg att det var kul att göra om så som man själv vill ha det. Nu när vi bor i hus försöker jag också tänka på att inreda på ett sätt som vi vill behålla länge, så det också blir hållbar renovering.

2019: Samma som ovan. Funderar ännu mer på att renovera och inreda hållbart idag.

2021: Som ovan. Är om möjligt ännu mer intresserad av hållbar renovering än tidigare.

Mitt senaste köp i inredningsväg:

2017: En guldfärgad papperskorg från Åhléns, som jag använder som piedestal för en blomkruka.

2019: En ljuslykta på secondhand som (enligt butiken) är från Kosta Boda. Behöver fler ljuslyktor så att jag vågar tända ljus hemma.

2021: En bordslampa till vardagsrummet som jag hittade på järnaffären, av alla ställen.

Bästa inredningsbutiken:

2017: Ehm, IKEA? Mitt hem är faktiskt en blandning av ärvt, andrahandsfyndat, presenter och IKEA (eller någon enstaka kedja) så jag kan inte säga att jag har en specifik butik jag går till när jag ska ha något. Ja, utom IKEA då.

2019: Köper fortfarande inte saker på en specifik plats. Ska jag ha något ”akut” brukar jag kolla på Ellos och Jotex då de har stort utbud och ganska kort frakttid.

2021: Försöker att inte köpa något alls just nu, haha, och VILL att det ska vara secondhand i första hand, men det blir sällan så. Dock köper jag inte något ogenomtänkt. Ovan nämnda lampa har jag letat efter i nästan ett år innan jag hittade rätt.

Något jag behöver?

2017En golvlampa bakom soffan så jag ser att läsa eller handarbeta.

2019: Ett nytt badrum, haha. Sicket tjat. Vi har fixat kakel och klinker nu så det närmar sig.

2021: Nej. Inte egentligen. Mer förvaring, som i stora garderober och förrådsskrubbar, men inte annars.

Vilken möbel skulle aldrig få stå i mitt hem?

2017: En möbel som inte fyller någon funktion? Jag gillar allt som är praktiskt och är det inte en möbel som är just praktisk, eller om den inte är så himla fin att jag vill ha den därför så får den inte stå i mitt hem.

2019: Ja, något liknande som ovan?

2021: Köper inte saker som jag inte behöver (eller väldigt gärna vill ha när det gäller dekoration) så det är det som är kriterierna.

The big no no enligt mig:

2017: The big no no är att tala om för andra vad de ska ha för inredning hemma hos sig. Hatar frasen ”de är nog inte så intresserade av inredning här” (har sett på TV när man typ byter hem med varandra). Sköt ditt och låt andra ha som de vill!

Med det sagt: Jag vill helst inte ha vitlackerade möbler. Vitmålade kan gå bra, men vitlackerade möbler hör hemma i barnrum för mig. Som tur är får man ju göra som man vill.

2019: Håller med ovanstående.

2021: Håller fortfarande med. Det värsta jag vet är när man kommenterar andras val av inredning.

Vilken blomma gillar jag mest:

2017Doroteablomma! Fast den har man ju utomhus.

2019: Får hjärtögon av Doroteablommor. Inomhus har jag nu skaffat mig palettblad som jag gillar för att de är så enkla.

2021: Doroteablommor. Gillar fortfarande mina palettblad, aloe vera och garderobsblomma.

Om jag fick köpa precis vad jag ville skulle jag köpa?

2017: Ett dyrt set med trädgårdsmöbler och tillhörande parasoller typ.

2019: Nu har jag ju trädgårdsmöbler. Istället önskar jag att jag hade råd med en (stor) soffa från Norrgavel.

2021: En tresitssoffa och två länsfåtöljer från Norrgavel. Skulle nog ställa dem i stugan.

Hur ser det ut hemma hos mig?

2017: Väääldigt olika i olika rum. Jag är dock mest nöjd med innerhallen. Gillar mörka golv, grå väggar och att den vita trappan blir en kontrast mot allt det andra. Älskar fondtapeten från Sandbergs.

2019: Samma som ovan. Jag är inte så himla trendig utan väljer sånt som jag tycker är fint. Gillar grått, gillar färg och gillar naturmaterial när det går.

2021: Fortfarande väldigt olika i olika rum. Tror i och för sig att det är det som gör att jag inte tröttnar. Är fortfarande inte så trendig, kräks ibland på superperfekta hem, men jag är ju inte heller särskilt originell och det är jag okej med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.