Fem böcker jag har läst

Det börjar närma sig läslov. Det kanske är mer för barn, men även vuxna kanske ska läsa något nu när det också närmar sig vinter? För den som är sugen på att läsa tänkte jag tipsa om de fem senaste böckerna jag har skrivit om här på bloggen.

The Hate U Give – Angie Thomas

Den senaste boken jag läste är en ungdomsbok om rasism, polisvåld och utsatta områden i USA. Så läsvärd trots att man är vuxen!

Normala människor – Sally Rooney

Den här läste jag i somras och jag blir varm i hjärtat varje gång jag ser boken. En av mina absolut bästa läsupplevelser. Älskar, älskar, älskar.

Skyddsängeln – Sofie Sarenbrant

En av de bästa deckarförfattarna är Sofie Sarenbrant. Skyddsängeln är hennes senaste bok (tror jag, men det borde vara det) och den var lika bra som de tidigare.

Testamente – Nina Wähä

En stor familj i finska Tornedalen låter de flesta medlemmar dela med sig lite av sin historia, och de hamnar till slut i en tvist om ett arv. Förvånansvärt bra med tanke på att jag inte riktigt den här typen av berättelser.

Musan – Jessie Burton

Om man, som jag, är intresserad av Storbritannien (mycket) och Spanien (lite lagom) så är den här boken perfekt. Den hoppar nämligen mellan spanska inbördeskriget på 1930-talet och London på 1960-talet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.