En rundtur i fjällstugan

Det är dags att titta lite på fjällstugan! Jag har missat lite att visa upp den här, men nu har jag tagit mig i kragen och fotat. Jag vill dock säga att jag har fotat som det är, utan att styla. Jag har flyttat sånt som är i vägen men annars bara tagit kortet. Så ni vet 😊 Inser också att kvalitén inte blev som jag hade tänkt. Skyller på att det är fönster överallt och att jag bara fotade med mobilen.

Så.. Välkommen in! Det här är både farstubro och altan. Allt i ett. Vi har en grind så Baloo kan vara ute själv utan att vi håller koll. Numera går han inte direkt någonstans men det har hänt att han vill hälsa på någon som går förbi eller så, så då är det här en bra lösning.

Så här ser det ut när man kommer in. En liten hall med plats för jackor och skor och inbyggda skåp. Kuriosa är att det i originalstugan var plats för ”kök”. Vet inte exakt hur man hade på 50-talet, men så har jag fått berättat för mig.

Till vänster från hallen är det nuvarande köket. Furuköket är ett IKEA från sent 90-tal, och det är fortfarande i fint skick. Spis, diskbänksplåt och Micro finns. Matplatsen är här och vid den är en av Baloos favoritplatser.

Från köket kommer man vidare till storstugan, som ett stort allrum. Det är den första utbyggnaden på stugan. Även här finns många av Baloos favoritplatser.

Vi har en soffa riktad mot tv:n. Ovanför den hänger en stringhylla som jag hittade i mormor och morfars förråd.

I nästa sektion står en dubbelsäng. När vi tog över fanns enkelsängar längs väggen på varsin sida här, men vi valde att ta upp vår gamla säng istället. Det är en tillfällig lösning på några år. Det funkar bra just nu, förutom att den är svår att bädda.

Istället för en säng här blev det en hörna med ett bord och två extrastolar till bordet.

Tillbaka i hallen. Om man tar höger vid jackorna kommer man hit. Garderober till vänster och till höger en dörr in i badrummet. Badrummet innehåller en dusch, handfat och toalettstol.

Och här har vi ett sovrum. Det är den andra utbyggnaden som gjordes på 1980-talet av mina föräldrar.

Det var en snabb rundtur i vår stuga. Vi älskar den som den är men kommer också genomföra några förändringar de kommande åren. En del av underhållsskäl, en del av estetiska skäl och andra av mer praktiska.

Frågor ställs i kommentarsfältet, hehe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.