Allt jag vill skriva

Om jag hade obegränsat med tid, och utrymme för hjärnan att bli kreativ, skulle jag skriva massor. Här är en lista på olika projekt jag vill skriva:

Feel good-trilogi
Jag har en idé som skulle kunna utspela sig över tre böcker. Det skulle vara i genren feel good, som är något jag ofta läser (och sällan skriver om här på bloggen). Det är alltså berättelser som får en att må bra, och som har lyckliga slut.

Saga för unga vuxna
Jag har en berättelse i huvudet som jag vill skriva ner. Den är smått overklig, och det är anledningen till att jag kallar det en saga. Den står på tur att skrivas ner, kan man säga.

Ungdomsbok
Jag har lite smått börjat på en ungdomsbok men tycker kanske att det går sådär just nu. Började kanske lite för fort. Jag har lärt mig att man ska dra ut på det tills det kommer ut av sig själv, men det funkar ju inte alltid.

Krönikor
Jag skulle vilja skriva krönikor. Och här är det mest viljan som finns. Det här med riktiga idéer känns svårt.

Debattartiklar
Det finns väl inget som hindrar mig från att sätta mig ner för att skriva insändare och annat, mer än att jag liksom inte tänker att det är något jag kan göra. Just nu brinner det i mig över förlossningsvården. Få kanske har missat vad som händer i Stockholm, där massvis av barnmorskor sagt upp sig i protest, men här där medieskugga råder väljer man att stänga den förlossning som ligger mest centralt över jul och nyår. Jag blir gråtfärdig av tanken på att åka 23 mil till BB. 3,5 timme i bil. Tycker att det är tillräckligt med den dryga timmen som vi skulle haft om det fått vara öppet. Och då ska det ju sägas att det finns de som påverkas genom att få 38 mil till sin förlossning. Helt jävla galet. Nu ska det sägas att jag inte är gravid och ska föda barn. Tur är väl det.

Fackböcker
Jag har två idéer till fackböcker som jag skulle vilja skriva. Båda är biografier men med helt olika inriktningar. Jag kanske inte kan säga vad jag tänkte att de skulle handla om, men jag tror att det är böcker som jag själv skulle vilja läsa i alla fall.

Noveller
Förr var berättelser min paradgren. Nu … vet jag knappt hur man gör längre. Det skulle vara kul att skriva i kortare format igen. Kanske om jag hade mer tid, haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.