Måluppfyllelse 2021

Det har ju varit ytterligare ett konstigt år, som blev mer normalt mot slutet. Jag skrev som vanligt upp en massa mål för året, och vi ska se hur det har gått med dem under det år som har gått. Jag vet redan nu att vi redan i februari tog några beslut som ändrade om alla prioriteringar, så de mål jag skrev i december var inte längre högprioriterade. Men vi tittar så klart på hur det har gått ändå. Här kommer uppföljningen av målen för 2021!

Mina egna mål

Första kategorin på min lista är mina egna mål. Sådant som jag vill göra för mig själv hamnar på den här listan.

Satsa ännu mer på min hälsa
Jag vill hålla i träningen så jag blir stark och får en bra grundkondition. Jag vill också bli bättre på att äta nyttig mat. Mer grönsaker, kål och baljväxter, typ. Samt mindre onyttigheter. Det kommer vara svårt att mäta i slutet av året, men det är ett mål i alla fall.” Så skrev jag för ett år sedan och jag tycker att jag har lyckats. Jag tränar fortfarande några gånger i veckan och märker av att jag orkar mer på fritiden. Jag har också dragit ner drastiskt på socker och annat onyttigt och känner knappt att jag saknar det. Så här kan vi vill klicka i att det målet är nått!

Läsa klassiker (och nytt)
Jag ville läsa mer, och gärna klassiker eftersom det är något som jag har skrivit upp på min 40 before 40. Jag tror att jag har läst mer än vad jag gjorde året innan, men jag har inte läst särskilt många klassiker. Jag är halvvägs genom Vilhelm Mobergs Utvandrarna, och tror att det kommer dröja innan jag är klar där. Så nja, inte särskilt avklarat. Har som plan att beställa hem ett gäng klassiker när jag beställer böcker nästa gång (i samband med bokrean).

Handla mer secondhand
Jag tror kanske att jag ligger till ungefär som förra året. Kläder är något som jag märker att jag har varit ännu noggrannare med under 2021, och det enda som köpts nytt är underkläder och två par skor. Det är ett fall framåt. I övrigt har jag nog konsumerat mindre generellt, och inte mer secondhand. Svårt att bedöma vad som är bättre, haha. Men vi sätter en check på den här!

Mål för huset

I den här kategorin hamnar olika planer för huset. För 2021 hade jag två mål och planer.

Renovera hallen
Jag ville att vår groventré skulle bli mer praktiskt och fräsch under det gångna året. Det prioriterades bort redan i februari, men det ska bli av i början av 2022! Klinkret är beställt och ligger och väntar, och planen är väl att vi ska börja i februari någon gång. Så nej, det här målet är inte nått utan får vänta till nästa år.

Skapa fler odlingsplatser inne och ute
Check! Vi har beställt en stor timrad låda som jag ska odla i nästa sommar. Jag fick också tag på ett flertal större krukor som har använt för att odla. Inomhus byggde F ett par hyllor åt mig där vi monterade växtbelysning som jag använde under vinterns mörka månader. Jag använde också mina söderfönster för odling av chili vilket fungerade helt okej.

Mål för stugan

Den sista kategorin handlar om fjällstugan och olika planer där. För det här året hade jag skrivit upp fem olika saker, och det blev ett blandat resultat.

Renovera fönster
Jag påbörjade en fönsterrenovering och hann med två på grund av strul med kulörval. Ingen har någonsin varit så velig som jag var under valet av kulör på fönstren. Själva arbetet gick över förväntan, så jag har gott hopp om att hinna alla fönster nästa sommar.

Koppla in bredband
Yes, bredbandet är inkopplat och vi behöver därför inte vara beroende av en parabol i blåsväder för att kunna se olika tv-program. Till exempel. Det går heller inte överdrivet mycket surf i mobilerna, hehe.

Flytta en elstolpe
Nej. Det prioriterades bort. Förhoppningsvis till sommaren.

Ansöka om bygglov
Nej, det har vi också skjutit på framtiden. Kanske blir det en ansökan under 2022.

Ordna odlingsplatser ute
Ja! Jag har gjort en stor odlingslåda mot en vägg i typ söderläge. Hoppas få ihop några morötter där till sommaren, men vi får se vad som händer. Har också gjort planer för att kunna placera ut tre pallkragar och göra en odlingsbädd direkt till sommaren. Vi börjar så, så får vi se sen om det går att utöka ännu mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.