Nyårslistan 2021

Så är den här, årets sista dag. I år skulle vi ha firat in med kompisar i vår alldeles egna lilla nyårstradition, men som ni vet är vi i karantän i år. Här blir det trerätters, ostbricka och bingolotto i år. Det får gå, det kommer förhoppningsvis fler chanser att fira nyår. Här på bloggen blir det en sammanfattning av året som gick med hjälp av den här listan, som jag fyllt i tidigare. Här hittar du listan från 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 och 2020 om du är nyfiken!

Gjorde du något 2021 som du aldrig gjort förut?
Odlade majs och gurka.. Lyckades nästan. Satte ju överlag många frön under 2021 och lyckades med vissa grejer som jag inte har lyckats med förut.

Har du några nyårslöften?
Nej. Jag vet vad jag vill göra och har lite blandade planer och drömmar för 2022, men kör inga nyårslöften.

Bästa köpet?
Hm.. Köpte en ny (för mig) mobil, och det var väl lite skönt när saker började funka igen. Den förra hade jag i exakt fem år och den började ge upp lite på slutet. Hittade en begagnad i fint skick och var nöjd med att slippa göra ett nyköp.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Min syster! Jag blev ju moster! Sen var det ett par i stora kompisgänget. Vi var på dop i augusti för henne. Två kollegor också, och så väntar minst ett vänpar tillökning under 2022 också.

Vilka länder besökte du?
Sverige. Av förklarliga skäl. Tror inte jag kommer lämna landet under 2022 heller.

Vad var sämst?
Pan-de-min. Fasen vilket jobbigt läsår det var förra året eftersom man aldrig visste om ens planering skulle hålla eller om det skulle bli distansundervisning. Andra och tredje vågen orsakade så mycket oro. Isoleringen. Och så kom det en jävla mutation här lagom till jul. Förutom att vi drabbades den här veckan, det tänker jag inte ens gå in på. Nej, hoppas på bättre tider framöver.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare. Herregud. Först isoleringen som i princip höll i sig ända tills i maj. Vi träffade min familj utomhus under helgerna i stugan i mars-april, men ”normalt” umgänge blev inte förrän i maj. Mormor gick bort i augusti, och jag sörjde en del där. Det hände andra saker som inte går att skriva om i en blogg. Blä. Men ändå har jag mått rätt okej i ledsenheten. Jag har inte grävt ner mig, åtminstone inte efter att vi vågade bryta isoleringen.

Favoritprogram på TV?
På spåret. I år igen. Alltid. Men har ju också Bäst i Test samt Sveriges Mästerkock som bra program jag ”måste” se.

Bästa minnet från 2021?
Mitt nya syskonbarn. Hur han kom och hälsade på bara fem dagar gammal när jag fyllde år, att jag äntligen fick hålla i honom i april och att han nu faktiskt har börjat skratta när han ser mig. Snart pratar han väl med mig också ❤

Vad ser du mest fram emot med år 2022?
Jag hoppas att en del saker kommer lösa sig under 2022. Lite kryptiskt så där, men tyvärr kan jag inte vara mer specifik än så.

Vad önskar du att du gjort mindre 2021? 
Grubblat. Men det är nog ofrånkomligt, och kommer fortsätta under nästa år också.

Bästa boken du läste i år?
Normala människor. Den hamnade nog på min topp fem över bästa böcker någonsin, om jag hade haft en sådan. Har läst en hel del bra böcker i år faktiskt, men Sally Rooneys Normala människor var bäst.

Vad var din största framgång på jobbet 2021?
Jag bytte ju jobb så .. kanske att jag fick ett jobb jag ville ha. I övrigt har jag ju inte ett jobb där det är så lätt att mäta framgång direkt, hehe.

Största framgång på det privata planet 2021? 
Isoleringen förra vintern fick mig väldigt tacksam över att jag har den relation jag har med min man. Fan vad jobbigt det hade varit om vi hade hatat varandra (och så ser ju tyvärr verkligheten ut i en del familjer). Så jag tror att framgången är att vi fortfarande trivs ihop.

Vad spenderade du mest pengar på? 
Sparkontot. Levde halvsnålt under en stor del av 2021 för att kunna göra saker vi vill göra under 2022.

Något du önskade dig och fick? 
Umgås mer med nära och kära. För det har vi gjort i den mån det har gått. Önskade också att få vara frisk och det höll ju ändå nästan hela året.

Något du önskade dig och inte fick? 
Att få fira en normal jul. Har ni hört det nog den här veckan, haha? Nästa år, kanske.

Mest stolt över?
Jag vet inte vad jag ska svara. Att livet rullar på och att vi får det att fungera? I år känns det som att det är på den nivån.

3 reaktioner på ”Nyårslistan 2021

    1. Majsen hann inte mogna här hos mig, tyvärr. Ska prova igen till sommaren. De som vet säger att den är godare än den man köper 👍 Prova, den var väldigt enkel att odla 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.