Januari 2021

Jag tycker alltid att det är fint att se tillbaka på hur livet var för ett år sedan. Nu är det lite extra speciellt eftersom vi lever i en så speciell tid. För ett år sedan upplevde vi nog det värsta i pandemin, åtminstone här där jag bor, och trots en hög smittspridning just nu känns det inte lika akut som det gjorde då. Bara en sån sak som att vi fått vaccin gör att det känns lugnare. Så jag läser min blogg från januari förra året, minns tillbaka och känner mig tacksam över att vi inte är där längre. Här är några höjdpunkter från januari 2021!

Mycket snö på kort tid

Det enda jag har önskat för den här vintern är att inte all snö ska komma på två dagar, haha. Förra året i januari hade vi två dagar, inte efter varandra, då det kom stora mängder snö samtidigt som det var kraftig vind. Vi fick liksom skotta fram släpvagnen för den syntes inte under all snö. På baksidan nådde snön en bit upp på våra fönster, för första gången på de fem år vi hade bott i huset. Jag gillar snö, men i lagom mängd.

Stora snöskottarhelgen
Vinter på riktigt

Målade och skapade

I januari förra året målade jag ett nytt stänkskydd i köket. Jag har fortfarande inte målat dit de sista strecken, och känner jag mig själv rätt kommer jag inte att göra det heller, haha. Det är fint ändå. Jag visade upp vår lilla toa som jag målade om under sommaren 2020, och så hade jag stickat en liten kofta till mitt syskonbarn. Allt visades här på bloggen under förra januari.

Uppfräschad toalett
Måla ett nytt stänkskydd
Två trådändars lilla kofta i mossgrönt

Utetid och seriefrossa

Vi hanterade isoleringen med hjälp av utomhusaktiviteter. I dagsljus åkte vi någonstans, gjorde en eld och grillade korv eller mackor. Typ varje helg. I slutet av januari smygåkte vi till stugan (man skulle ju inte resa ens inom länet), tittade till den och så grillade vi lunch på gården innan vi åkte hem. När vi inte var utomhus tittade jag på Vinterstudion, och vi såg serier. Vår tid är nu var en serie vi såg tillsammans, och jag tittade på Dawson’s Creek, som kändes lagom distraherande när livet utanför var som det var.

Sista dagen på lovet
Sista helgen i januari
Veckan så här långt

Vill du läsa fler månadssammanfattningar?

Oktober 2020 – med länkar till alla sammanfattningar som gjordes för 2020.
December 2019 – med länkar till alla sammanfatttningar som gjordes för 2019.
December 2018 – med länkar till alla sammanfattningar som gjordes för 2018.

5 reaktioner på ”Januari 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.