Intervju med mig själv (2)

Vi träffas en lördag. I Inas grå soffa dricker vi te med smak av karamell och pratar om de få tavlorna som hänger på väggen. Massproducerade prints blandas med numrerade konsttryck. På bordet ligger två olika block och tre pennor. En laddare på golvet skvallrar om att en dator brukar befinna sig i rummet. Det är här hon skriver, och det är det vi ska prata om idag.

Hur skulle du beskriva ditt skrivande?
En hobby som kommer och går i perioder, men jag kommer alltid tillbaka till den och blir mer och mer medveten om hur mycket det betyder för mig. Jag kommer nog alltid att skriva, även om jag bara skriver inköpslistor till mataffären.

Hur började du skriva?
Jag började läsa i tidig ålder och kopierade de berättelser jag läste. Kanske i åttaårsåldern? Jag minns också att vi hade en lärare i ettan och tvåan som uppmuntrade mig och en klasskamrat att göra egna berättelser och sätta ihop till små böcker. Vi gjorde flera stycken, mer och mindre inspirerade av andra berättelser vi hade hört.

Vad skriver du på just nu?
Just nu önskar jag att jag skrev på en ungdomsbok men det går tyvärr väldigt trögt med den. Jag skriver också i min blogg, där jag försöker blogga varje dag. Jag önskar att jag skrev mer.

Kan du ge ett exempel på vad du skulle vilja skriva?
Jag har flera romanidéer som väntar på att bli skrivna. Jag skulle vilja skriva en biografi som jag tror skulle kunna bli bra och jag skulle vilja skriva kortare texter, som noveller och krönikor.

Vilka utmaningar står du inför just nu?
Att hitta tiden att skriva. Det är rent krasst så att jag prioriterar annat högre än skrivtid. Jag skulle behöva en konkret plan. Jag hade det en gång i tiden, så det borde gå att hitta igen.

Hur känns det att du inte får skriva så mycket som du vill?
Framförallt frustrerande eftersom jag tror att jag har mycket bra som behöver komma ut. Utöver det vet jag inte om jag känner så mycket. Det är ett aktivt val att prioritera annat och då får man ju acceptera det.

Bredvid pennorna på bordet står Inas tekopp. Hon har bara druckit hälften och det som är kvar har blivit kallt. Min egen kopp är tom sedan länge. På vägen ut passerar vi en byrå där ett femtontal nummer av tidningen Skriva ligger som en inredningsdetalj. I köket ligger ännu fler pennor utspridda på närmar och bord. Det är tydligt att det bor någon som skriver här.

Fem snabba

Kaffe eller te?
Te. Dricker inte kaffe, även om jag numera kan tvinga i mig en kopp om jag hamnar i en sådan situation.

Penna eller laptop?
Åh, så svårt. Jag tycker att jag tänker bättre när jag skriver med penna, men när man ska skriva stora mängder text är det lättare på en laptop så jag får nog svara det.

Inbunden eller pocket?
Jag gillar inbundna böcker bättre men köper mest pocket. Gillar inte att omslaget nöts så fort i pocketböcker.

Feelgood eller deckare?
Feel good.

J.K. Rowling eller Jan Guillou?
Eftersom jag vuxit upp med Harry Potter måste jag säga J.K. Rowling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.