Tre sjukhusserier på Netflix

Det var länge sedan som jag tipsade om några serier. Det kan bero på att jag såg om lagom trygga serier under pandemin förra året, bland annat. Just nu har vi lyckats se tre sjukhusserier på rad, som alla finns på Netflix. Innan dess tror jag att det var ett decennium sedan vi såg en serie som utspelar sig på sjukhus. Här kommer de tre vi har sett!

The Good Doctor

Den här! Huvudpersonen Shaun är autistisk och drömmer om att bli kirurg. Serien börjar med att styrelsen på ett sjukhus i Kalifornien övertalas att anställa honom. De första avsnitten grät jag över hur han blev behandlad. Jag gillar serien jättemycket! Det finns ett visst djup i karaktärerna, patienterna är intressanta och hela grundidén tycker jag är genialisk. Älskar Claire, som spelas av Antonia Thomas, extra mycket. Finns fyra säsonger på Netflix.

Chicago Med.

Den här utspelar sig, som namnet antyder, i Chicago och mestadels på en akutavdelning. Det är mer av patienter på löpande band och relationer mellan och kring de karaktärer som jobbar där. Kul att de ibland samarbetar med serier som Chicago P.D. och Chicago Fire, så att de karaktärerna dyker upp i den här serien.

New Amsterdam

Här har vi bara hunnit se några avsnitt av första säsongen men jag har fastnat i den. New Amsterdam är ett sjukhus för allmän sjukvård i USA (jag tror New York) och följer deras nya sjukhuschef som försöker fixa bra vård för alla, lappa ihop äktenskapet med sin fru och tampas med egna hälsoproblem. Man får också följa lite annan personal och några enstaka patienter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.