Småsaker att checka av

Det är onsdag. Jag tror att jag ofta börjar mina inlägg med de orden. Det är i alla fall onsdag, och jag börjar bocka av checklistan för saker jag skulle hinna det här lovet. Det låter så trist att ha en checklista, men jag fungerar tyvärr så att jag kan bli sittande och glo i flera timmar om jag inte har något att förhålla mig till. Så.. här kommer en lista på saker jag har gjort de senaste dagarna

Skolat om plantor
Jag började för någon vecka sedan, men hade ett litet gäng småplantor kvar som behövde egna, större, krukor. Så det har jag fixat klart den här veckan. Aubergine, paprika och chili var det som fick ny plats att växa på.

Ikväll tog jag mig för att plantera om en paprikaplanta som är kvar sedan förra året också. Den växer i en 10-litershink, så den är stor. Hoppas på att den ska kunna sätta frukt i år, men vi får se om den vaknar till liv först. Den har minst sagt sett lite skruttig ut sista tiden.

Så nya frön
Jag gjorde som bekant en kallsådd av svartkål i söndags, som nu står under snön och väntar på att tina fram för att kunna gro. Spännande just med svartkål eftersom jag varken har odlat eller ätit det innan. Jag gjorde också i ordning ärtskott här inne, som jag hoppas kunna skörda av i slutet av nästa vecka, kanske? Det har börjat växa lite i dem i alla fall. Jag har också petat ner frön till tre sorters tomater, en gurkhybrid som ska få växa i fönstret i sommar och till några sommarblommor. Som vanligt får man se vad som blir något och inte.

Städa skafferiet
Jag nämnde i söndags att jag hade städat skafferiet, men jag måste ändå säga igen att det känns så skönt! Nu när jag har använt det ett par dagar också känner jag att det är skönt med ordning och reda. Jag funderar på att köpa typ elfabackar att sätta in i skåpet så man får utdragslådor. Jag tror att det skulle vara snäppet bättre för ordningen. Om vi inte får för oss att renovera köket, men just nu känns det väldigt långt bort.

Sticka en mössa
Jag började förvisso för länge sedan, men igår blev den klar! Jag hoppas orka fodra och sy ihop den i morgon så jag kan använda den, för den blev väldigt fin! Ska visa när den är helt klar.

Byta gardiner i köket
Jag hatar att byta gardiner, men vill samtidigt ha förändring någon gång per år. Under lovet har jag hängt upp de våriga gardinerna i köket. Mina favoriter, och de allra första jag köpte till huset. Det blev i alla fall bra när det var klart.

Gå igenom sommarkläderna
Jag har gått igenom de kläder som jag räknar till min sommargarderob och konstaterar att jag har väldigt många plagg som jag kan använda i sommar. Möjligtvis skulle det vara trevligt med någon lite tunnare tröja eller typ en ”hoodie” att dra på sig under kallare dagar. Skönt att ha koll inför sommaren i alla fall!

Träna, yoga och promenera
Jag har tränat både söndag och tisdag, och yogat varje dag sen i lördags. Det ska vara bra i längden även om det känns konstigt i kroppen just nu. Jag har också gått flera dagliga promenader med Baloo, och till exempel idag fått till en egen promenad. Lite sportlov har det alltså blivit!

Läsa
Jag läser Björnstad av Fredrik Backman just nu. Otroligt välskriven, men det går inte så fort att läsa som jag trodde att det skulle göra. Det känns bra att läsa lite också.

Hur ser din vecka ut?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.