Slutet av sportlovet

Vi har haft ett fint avslut på lovet. Tre dagar med klarblå himmel och en sol som värmer i stugan. Det hör inte riktigt till det normala just under sportlovet, men vi är glada att det blev så i år.

Dagarna har liknat varandra väldigt mycket. Stugan är 16 grader varm (eller kall) när man vaknar på morgonen. Det gör att vi äter frukost framför kaminen. I den mån vi äter frukost. I år har jag läst ikapp nyhetsflödet på morgonen.

Vi packar en väska, klär oss varmt och så åker vi iväg med skotern. Först ner på sjön. F borrar ett hål i den metertjocka isen, och jag tittar på eftersom all sorts fiske är det tråkigaste jag vet. Jag försöker istället ta in omgivningen och så småpratar vi lite. Baloo rullar sig i snön och trivs.

Vid lunchtid har vi oftast blivit några fler. Då söker vi upp en plats med sol och lä, där lagar vi lunch. Den här helgen blev det varmkorv i bröd och mackajärnsmackor för vår del. Så då äter vi i omgångar, pratar och solar. Numera har vi med någon som gärna åker pulka.

När vi inte orkar med åker vi hem. Jag har vilat, eldat i kaminen och tittat på vintersport medan F kört en omgång fiske till. Sen blir det middag och en slö kväll i soffan.

Det gjorde nästan ont att åka ifrån det fina vädret idag, men man måste ju. Det kommer fler fina helger, får vi tro. Batterierna är laddade, och det är det viktigaste.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.