Sportlovets middagar

Jag bestämde mig för att fota lovets alla middagar. När jag är ledig är det så roligt att laga mat som man inte alltid orkar annars. Det gick inte riktigt, men nästan.

Vi börjar med en halvtaskig bild på Pasta Carbonara. Använde sidfläsk från en lokalproducerad gris, och tagliatelle. Blev kanongott.

På tisdagen blev det palt. Gjorde på potatis, vetemjöl och kornmjöl. Serverades med resten av sidfläsket, lingonsylt som jag Kokade själv och en klick smör. Mmm!

Jag gjorde ärtsoppa (utan fläsk) på onsdagen men glömde fota. På onsdagen gjorde jag i ordning en kycklinggratäng och en variant på naanbröd, så på torsdagen när vi kom till stugan slängde jag in gratängen i ugnen och kokade ris. Mycket gott. Receptet kom från Zeina, och förutom kyckling var det paprika, majs, zucchini, rabarber chutney och creme fraiche i den.

Fredagsmiddagen blev rödbetsbiffar, klyftpotatis från frysdisken och en limesås. En favorit hemma hos oss. Det är synd att det är jordnötter i så jag inte kan ta dem i matlåda till jobbet där vi har nötförbud. Skulle laga mycket oftare i så fall. Och nej, tyvärr kan jag inte utesluta nötterna eftersom de behövs för konsistensens skull. Men men, desto godare när vi väl gör dem.

I lördags var jag så hungrig att jag slukade allt innan jag kom på att jag skulle fota. En dag på fjället gör det med en. Vi åt i alla fall lax i vitlökssås med ugnsstekta potatishalvor. I söndags blev det rester.

Det var sportlovets mat i text och bild. Nu ska jag hem och äta halloumistroganoff!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.