Yoga hela veckan

Jag har tidigare skrivit om Adriene, som har en Youtubekanal där hon lägger ut olika yogapass. Hon är världens mysigaste och peppigaste, så för mig är det inte svårt att förstå varför hon har blivit så populär. Framförallt gillar jag att hon ofta ger många alternativ för den som inte är så vig, hehe. Jag började med hennes yoga för att få hjälp med ryggen och har verkligen fått den hjälpen jag trodde. Hon har många pass som specifikt riktar in sig mot ryggont, eller andra delar av kroppen, men också mer traditionell yoga. Jag har länge gjort så att jag haft ett pass för veckans alla dagar, så alla måndagar gör jag samma pass osv. Den listan har jag uppdaterat och då tänkte jag att jag kan dela den här. Sju pass som jag tycker är bra kommer här.

Måndag – Nacke och axlar

Det här passet är rätt kort, och väldigt effektivt just för nacken, axlar och övre delen av ryggen. För mig passar det bra att göra på måndagar eftersom det ofta behövs efter en arbetsdag framför datorn, och för att måndagar är de dagar som de här passen blir av.

Tisdag – Baksida lår och ryggens övre del

På tisdagar har jag kombinerat två korta pass till ett nästan lika kort pass, hehe. Det är i alla fall fokus på baksida lår och den övre delen av ryggen som heter något specifikt jag aldrig lär mig ändå. Allt sitter ju ihop, så att få bukt med mina stela lår gjorde att värken i ländryggen blev bättre. Ryggens övre del behöver alltid lite kärlek, särskilt om man jobbar framför datorn.

Onsdag – Höfter och ryggens nedre del

Det här passet är så bra och viktigt. Jag behöver göra den en gång i veckan för att inte få extrem värk. Målet är väl att aldrig behöva göra något pass, men det kanske heller inte är rimligt? Man behöver ju röra på sig.

Torsdag – Power yoga och magträning

På torsdagar har jag hittat några pass som är mer regelrätt träning, där man blir varm och svettig. Ett kortare pass som heter Power yoga break, kombinerat med ett pass med magträning. Adriene har väldigt många pass för corestyrka, och det här är ett som är lagom för mig just nu.

Fredag – Yoga för sms-nacke

Det här är ett pass som jag har kört i flera år, och kan helt och hållet utantill. Just att jag kan det utantill gör att det passar bra på en fredag. Jag kan göra det i princip var som helst och det är praktiskt ifall man är iväg någonstans eller så. Dessutom rundar det av arbetsveckan på ett bra sätt.

Lördag – Hands Free Yoga

I februari körde jag en massa nya pass, utifrån en sammansatt spellista av Adrienes gamla pass, och ett av de jag fastnade för är det här passet. Jag har bara testat det ett par gånger men tyckte att det var väldigt bra. Det var lagom jobbigt, det öppnade upp muskler som är svåra att komma åt och så var det lite skönt att inte behöva lägga tyngd på händerna.

Söndag – Yoga för löpare

För några år sedan letade jag efter ett pass som skulle ta andra delar av kroppen än ryggen och fastnade då för det här passet. Yoga för löpare. Jag har kört det i perioder när jag inte har löptränat och i perioder när jag har tränat löpning, och jag tycker att det är lika bra oavsett. Lite mer fokus just på benen. Har flyttat det till söndagar nu för att det kanske ska bli av.

2 reaktioner på ”Yoga hela veckan

  1. Tycker också mycket om Adriene 🙂 har kört regelbundet sen årsskiftet och det känns skönt, kör hennes månadskalendrar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.