Sju kakor att baka i påsk

Brukar du baka till påsken? Förut gjorde jag ofta det, men i år vet jag inte riktigt om jag kommer hinna med, eller prioritera det. I så fall köper jag nog med grejer så att jag kan baka i stugan, där vi kommer att vara. Om du hör till dem som gärna vill baka en kaka i påsk har jag sammanställt en lista med sjubakverk du kan satsa på. Vilket väljer du?

Apelsinrutor med nougat

En kaka som bakas enkelt i långpanna och toppas med nougat. Apelsinsmaken gör att den känns lite vårig, och då tycker jag att den passar bra till påsk.

Ryttarkaka

En kladdkakebotten med knäckig kokostosca ovanpå? Det här är definitivt en av mina favoritkakor, och en favoritkaka kan man baka till alla tillfällen.

Vaniljhjärtan i långpanna

Ytterligare en långpannekaka. Jag gillar när det blir mycket på en gång. Den här känns dessutom fräsch och söt på samma gång, vilket är en trevlig kombination.

Kladdkakemuffins

Om man inte vill baka i långpanna är muffins ett bra alternativ. Det här receptet testade jag igen för någon månad sedan och det blev så bra. Superenkelt och supergott.

Delicatobollar

Här är ett annat recept för den som inte vill baka en långpannekaka. Delicatobollar är en variant på chokladbollar, med slät fyllning och rullade i choklad.

Mockarutor i långpanna

Tillbaka till långpannekakorna, och den här klassikern med många namn. Hos mig heter de mockarutor, vad kallar du dem?

Skolebröd

En norsk bulle fylld med vaniljkräm! Det här kommer jag bjuda på i påsk, om någon kommer förbi och vill fika. Så enkelt att baka massor av och frysa in, ta fram och dekorera innan servering.

2 reaktioner på ”Sju kakor att baka i påsk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.