Vecka 19

Det är ingen hemlighet att jag tycker att början av maj är en tung tid. Vädret där jag bor är det deppigaste på hela året. För kallt för att vara vår men för varmt för att vara vinter. För lite snö för vinteraktiviteter och för mycket snö för sommaraktiviteter. Allt är grått, brunt eller gult. Dessutom är all inspiration nere på botten efter ett långt arbetsår.

Så i år har jag försökt förebygga deppigheten. Och i det här fallet är ordet deppighet inte att likställa med depression, men en enklare nedstämdhet som jag vet går över. Redan i början av april letade jag fram min sovmask för att vänja mig vid att sova med den. Den är en välsignelse när det är mörkt så få timmar av dygnet. Vi har skaffat matkasse så jag slipper tänka så mycket kring vardagsmiddagarna. Och så har jag tänkt ut små saker jag kan göra på min lediga tid. Vilka grejer som kan göras i odlingen. Vilka rum som behöver vårstädas. Och så gör jag lite i taget i den mån det går. Det känns bättre.

Den här veckan står träning högt upp på prioriteringslistan. Det är nästa grej som håller mig pigg och gör att jag orkar med. Till helgen ska jag måla det sista i hallen.

Och så är det sophämtning i veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.