Klämfredagen

Hej lördag som känns som söndag! Så skönt med en långhelg, även om jag fick ägna hela torsdagen åt jobb. Tre lediga dagar i rad är ändå en långhelg!

Igår startade jag dagen med att grädda surdegsbröd. Startade baket på onsdagen och förutom jobb fick jag lägga halva torsdagen till att vika degen, så igår var det äntligen dags att grädda. Det här är andra gången på kort tid som jag testar receptet. Fick till degen mycket bättre den här gången, så de blev betydligt högre än första gången jag bakade. Ska testa en justering till, sen kanske jag är redo att dela med mig av receptet!

Sen bloggade jag om min onsdag och vi åt lunch. Efter lunch putsade jag nedervåningens alla fönster och satte om palettbladen. Kastade faktiskt två stycken och klippte de som var kvar rejält, så även om allt just nu ser väldigt vingklippt ut känns det ändå.. skönt. De tog rätt mycket energi där de stod och såg eländiga ut. Sparade några sticklingar som ska få stå på tillväxt.

F ville bjuda på fika. Jag valde en kladdkaka. Mycket god men jag skulle inte kallat den kladdkaka, trots rinnig mitten. Chokladkaka. Vi köpte en morsdagspresent, linolja och väggkrokar innan vi åkte hem. Jag vilade maten en stund och fick sedan till en löptur. Längtar tills allt känns ännu lite lättare än vad det gör just nu.

Ja, och så blev det kväll. Vi gjorde nachos i gjutjärnsgryta till middag, jag påbörjade en beställning av linoljefärg som jag ska göra klart idag, och så såg vi norska bäst i test samt en film på tv. Sen var det natt!

Tänkte bara avsluta med den här bilden. Ärvde blomman av min ”extrafarmor” (min farmors syster) efter att hon gick bort och nu blommar den så fint. Igår var hennes födelsedag, så det känns lite extra fint att den passar på att blomma då. Dock blev den helt orimligt skrikorange på bild så jag fick manipulera färgerna lite i Instagrams app, haha.

Nu tar vi tag i den här lördagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.