Hej juni!

Onsdag. Jag önskar att jag hade något spännande att berätta, men allt bara går på just nu. Igår drabbades jag av akut sötsug, troligtvis av den hormonella sorten, och ville göra en kladdkaka. Tyvärr hade vi inga ägg så jag googlade på äggfri kladdkaka. Hittade flera recept, och i alla kommentarsfält stod det att smöret hade skurit sig från smeten och att kakan blivit som en hård knäck. Jag lät inte det stoppa mig, så jag testade. Smöret skar sig mycket riktigt från kakan, och eftersom jag hade en form med löstagbar kant rann det smör fulla ugnen. Däremot blev själva kakan som en väldigt mjuk kola, så jag tyckte nog att det gick an. Men man hade kanske lika gärna kunnat skippa smöret? Roligast var att alla receptägare svarade på kommentarerna med frågetecken eftersom de minsann fick till perfekta kladdkakor. Och det tror jag på, men det vore intressant att veta varför det blir så här?

Vi har sista veckan med matkasse i veckan. Jag börjar känna inspirationen komma tillbaka, så det ska faktiskt bli lite kul att planera nästa veckas mat sedan. Jag tänkte skriva en recension och publicera nästa vecka, för lite åsikter har jag efter fem veckor med fyra planerade middagar.

Det regnar ordentligt idag, men det är i alla fall inte kallt. Jag funderar på att börja plantera ut plantor i helgen. Ska dubbelkolla långtidsprognosen, men det verkar ändå som om det ska vara plusgrader kommande vecka och efter det brukar det vara okej att plantera ut. Ja, att man bor så långt norrut att man ska vänta tills mitten av juni, haha.

Mm.. Nu tror jag att det blir filmkväll denna regniga första juni. Hoppas att du har en fin vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.