Fyra saker jag har gjort den här helgen

Två lediga dagar har passerat. Tre av tre lediga kvällar har vi somnat på soffan efter middagen. Och då har jag s o v i t. Så hårt att jag till slut har tvingat mig själv att vakna för att kunna sova på natten.

Igår bar jag ner (nästan) alla plantor från övervåningen och ställde dem på vår altan. Nu ikväll har jag burit in dem för att undvika eventuella minusgrader i natt. Jag hade också sått frön i pluggbrätten som jag flyttade till de platser de ska växa på nu. På bilden ser vi en sockerärtplanta. Eller kanske en märgärt, men jag tror sockerärt. Hade hunnit så sockerärt, märgärt, bondböna, kålrabbi och ruccola som fick flytta på rätt ställe nu. Passade också på att så sallat, två olika sorter. Vi får se hur det blir.

Vi premiärgrillade igår. Fläskben, från den lokalproducerade grisen vi köpte

Jag startade igång ett surdegsbrödsbak igår kväll. Så här såg det ut i morse. Under dagen har jag gjort klart degen, vikt degen och format bröd som står i kylen och ska gräddas i morgon. Nu är jag nära att kunna skriva ett helt inlägg om detta. Den som väntar på något gott..

Här är kartonger som vi har fått saker vi nätshoppat under vintern i. Jag har börjat platta till dem under dagen idag så att de tar mindre plats. Vi ska transportera dem till stugan där de ska få bilda botten på nya odlingsplatser.

Det är några saker jag har gjort de här dagarna. Det bästa nu är att vi är lediga en hel dag till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.