Midsommar 2022

Jag hade verkligen inte räknat med så bra väder och att det skulle bli en så pass bra helg som det blev. Missförstå mig rätt, jag gick helt enkelt in i helgen med låga förväntningar och då blev jag överraskad. Vi har ju nästan alltid fina helger ihop.

Vi åkte upp till stugan i torsdags när F slutade jobba. Vi åt middag, spelade kort och åt godis, tror jag. Sedan blev det midsommarafton. F spenderade hela dagen med att skrapa och slipa bort färg. Jag gjorde i ordning en ny odlingsplats.

Kartong i botten, toppat med löv, spån och kvistar, och så avslutade jag med jord i två fåror. Det tog betydligt längre tid än vad jag vill redovisa, haha. Jag var lite nöjd när det var klart.

Vi grillade till middag. Glömde klyftpotatisarna i ugnen så de blev lite välstekta. Det var soligt och sommarvärme så vi kunde sitta ute och äta. Vi satt också ute den kvällen och spelade kort. Vet inte hur många matcher Skip-Bo det har blivit i helgen.

Igår var det ännu mer sommarvärme. Jag ställde i ordning två pallkragar, men annars orkade jag inte med så mycket mer. Vi hälsade på mamma och pappa där vi fikade. Hemma blev det middag och sen mera kortspel. Vid nio hade värmen gått ner till 24 grader och jag hade spring i benen, så då promenerade vi upp på fjället.

Ungefär 35 minuter senare tittade vi ut över detta. Solen stod högt på himlen trots att klockan närmade sig tio.

Haha, jag ser så väldigt sliten ut, men det bjuder jag på.

Och idag åkte vi hem efter lunch. Hemma var det om möjligt ännu varmare så vi fick börja rusta huset för sommar. Paviljongen fick tak och väggar, vardagsrummet tjocka mörkläggningsgardiner och vi startade vår portabla AC i sovrummet.

Har du haft en fin midsommar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.