Odlingen 2022

Nej, vet ni vad. 2022 är inte mitt bästa odlingsår. Jag har inte haft lust eller intresse och därav låtit en del dö. Jag har också haft lite otur för någonting har varit och krafsar runt i min jord med nyfödda frön i år, så en del blev inget av den anledningen. Men lite har kommit igång och är på gång. Titta här!

Grönkål! Peppar, peppar verkar de som växer här klara sig rätt bra från angrepp av diverse kålälskande insekter. Jag tänker noga över dem när de inte ska fotas, så klart.

Köpte två broccoliplantor för att fylla ut i krukorna. En dog men den andra växer rätt okej. Tyvärr blåser duken av och den blir attackerad av någon insekt av något slag. Men kanske blir det något.

I odlingslådan växer kryddväxter och de purjolökat som överlevt så här långt. Får se om de hinner bli något. Det känns inte jättelovande måste jag erkänna. Längst ner har jag sått en rad med sallat. Förra veckan skördade jag spenat som växte där.

Här ser vi hälften av den skördade spenaten. Den växte på bra i år! Jag sådde tidigare än vad jag brukar, och då hann den bli ganska stor innan den började gå i blom. Ska komma ihåg det till nästa år.

Så här ser det ut i den nya odlingslådan. I den ena halvan växer två sorters rödbeta och en sorts bondböna.

Här växer kålrabbi under fiberduken och märgärt bakom. Märgärt är vanliga gröna ärtor.

Och i samma låda men bredvid växer sockerärt och zucchini. Tyvärr dog flera av mina squashplantor, men en verkar klara sig.

Inomhus kan jag börja skörda den här chilin. Bulgrian carrot heter den, och har gett tre fullmogna frukter så här långt. Det blir några till också.

Det kanske inte är så fruktansvärt som jag trodde ändå? Vi får se mot slutet av sommaren hur det blev.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.