Sommardagboken 2022 (7)

Oj, vad tiden försvann! Jag hade tänkt uppdatera löpande med vad som händer här på semestern, men det gick inte så bra. Vi kan titta på fortsättningen av vår lilla semestertripp och hur den såg ut:

I lördags åkte vi som sagt till Gullviks havsbad och camping. Jag tänkte skriva ett eget inlägg om själva boendet, så det kommer sedan. Den kvällen såg vi på fotboll. Sverige mot Nederländerna. Så somrigt att titta på mästerskapsfotboll.

På söndagen köpte vi lunch och åkte till Mäjasjöns fäbodar. Jag var egentligen sugen på någon kortare vandring (finns en hel del längs höga kusten) men påmindes om att vi har en hund som inte längre klarar längre vandringar. Efter tips från en expert fick vi tips om just Mäjasjön, som skulle vara fint och tillgängligt eftersom man kunde köra bil hela vägen fram. Det stämde! Synd att det blåste väldigt kallt precis när vi var där, men vi fick en utomhuslunch med fin utsikt. Baloo fick köttbullar som vi plockade i salladsbaren.

Efter lunchen körde vi till Gårdsbutiken i Höga Kusten, som har postadress Nordingrå. Hade inte jättehöga förväntningar och blev därför väldigt positivt överraskad. Gårdsbutiken var stor, och sålde bara sådant som jag är intresserad av. Det fanns olika sorters mathantverk, ekologiska handgjorda tvålar, flätade korgar, vax till skor, borstar i trä … Allt möjligt som är bra för planeten. Det fanns också både restaurang och café. Vi passade på att fika. Jag åt en himmelskt god Daimtårta, som var som en (perfekt) kladdkaka toppad med daim. Önskade grädde till bara.

Den kvällen lagade vi hamburgare i stugan, gick en promenad runt området och tittade på fotboll. Jag tror att jag somnade tidigt, fortfarande lite påverkad av förkylningen som jag hade haft under veckan.

På måndagen checkade vi ut från stugan. Jag hade tänkt en runda på diverse secondhandbutiker i Örnsköldsvik, men det var lite för soligt för att det skulle kännas okej att lämna Baloo ensam i bilen. Det blev en butik – PMU – där F väntade i bilen med B och jag fick gå in själv. En väldigt fin butik där jag hittade sju assietter i en serie som vi redan har hemma, en kruka som jag ska odla basilika i och så tre böcker som får bli årets semesterläsning.

Vi åt lunch, och sen körde vi tillbaka samma väg vi kom. Det blev middag med F:s syster och syskonbarn, och så sov vi hos dem. På tisdagen körde vi in till stan och plockade ner en gärdsgård som en privatperson sålde. Den transporterade vi hem till min svärmor där den ska sättas upp så småningom. Efter det hängde vi hos svägerskan med familj. Bland annat badade vi, eftersom det var sommar i tisdags. Vi grillade till middag, spelade kubb och åkte ut med båt för att fiska. Mysigt!

På onsdagen besökte jag och F ett självplock av jordgubbar. Plockade en stor hink, betalade och sen åkte vi hem. Kvällen ägnades åt att ta hand om jordgubbarna, titta på fotboll och tvätta en massa kläder.

Och det var de fem första dagarna på vår gemensamma semester. En massa intryck som gjorde att jag kände mig väldigt ledig efteråt. Bra början!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.