En trädgårdsrunda

Jag har äntligen fått lite lust att fotografera och visa upp mina odlingar. Väldigt mycket har jubgått dåligt i år, men nunvisar det sig att en del saker kommer gå bra också!

Grönkålen. Innan jag åkte till stugan plockade jag alla blad på den. Hälften var angripna och den andra halvan åt vi upp eller frös in. Nu har den redan så här stora och fina blad igen. Älskar smaken av grönkål 😊

Här är mina sockerärtor. Ser ni att det hänger några till höger i bild? Mums. Jag önskar alltid att jag hade fler plantor av dessa. Plockade in en hel matlåda häromdagen, och den har tagit slut. Som tur är blommat den ordentligt, och alla de där kommer ju också bli varsin sockerärta. Nere till höger i bild ser vi en zucchiniplanta som mår sådär.

..men den verkar börja blomma nu. Vi får se om det blir något av det här.

Här har vi något spännande! Gröna ärtor, eller märgärt, som växten heter. Den har nyss börjat blomma. Under duken framför växer kålrabbin, som är väldigt fin men jag glömde fota medan duken var av.

Det växer också bondböna i min största odlingslåda. Den blommar så här fint.

Framför bondbönorna växer två rader med två sorters rödbeta.

Så här ser det ut i lilla odlingslådan. Överst olika kryddväxter. Oregano, timjan, persilja och mynta. I mitten purjolök. Längst ner plocksallat. Där växte spenat i början av sommaren, och efter skörd sådde jag alltså nya frön. Tror att vi kommer kunna skörda salladsblad fram till vintern nu.

Till sist. Jag börjar få lite tomater på mina stackars plantor som har fått bo utomhus hela sommaren. Har räknat till sex stycken, haha. Men allt som blir är ju kul!

Så ser det ut i slutet av juli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.