Camillas skaldjurspaj

Augusti är den sista sommarmånaden och därför tänkte jag bjuda på ett riktigt somrigt recept. Det här bjöd min svägerska på förra sommaren och jag blev helt hooked. Det är en paj med skaldjur, för dig som gillar enkel matlagning.

Du kan använda din bästa pajdeg. Jag skriver om min i receptet nedan men du kan använda färdig pajdeg eller välja ett recept som du brukar använda. Detsamma gäller med det mesta! Du kan byta ut grönsakerna till vilka du vill (men kom ihåg att det är gott med lite krisp) och välja vilken smak du vill på din cream cheese. Att pajen toppas med grönsaker gör förresten att du inte behöver göra en separat sallad.

Jag är ingen alkoholfantast, men den här gjorde sig väldigt bra med ett rosévin. Somrigt så det förslår!

Camillas skaldjurspaj

Du behöver:

Pajdeg:

2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl salt 75 gram smör 1 dl kesella (eller creme fraiche)

Fyllning

500 gram räkor med skal 320 gram kräftstjärtar i lag 200 gram smaksatt cream cheese (t.ex. vitlök eller franska örter) 0,5 gurka 0,5 röd paprika en näve gröna blad (ruccola, babyspenat, annan sallad) 150 gram hackad mango valfria grönsaker till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Mixa ihop mjöl, salt och smör till en smulig deg. Rör ihop med kesellan till en fast pajdeg. Smörj en pajform och tryck ut degen i den. Nagga degen med en gaffel. Grädda pajskalet i 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna.

Skala räkorna. Hacka gurka och paprika. Bred ut cream cheese i pajskalets botten. Fördela räkor och kräftstjärtar ovanpå. Toppa pajen med grönsaker. Servera!

En reaktion på ”Camillas skaldjurspaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.