Sommarens secondhandfynd

Jag tänkte visa vad jag har fyndat på secondhand i sommar. Jag har inte varit på så många ställen så de är inte många, men de är naggande goda. Att handla secondhand är så skönt för min klimatångest. Att veta att jag kan köpa vad som helst och det kommer ändå vara bättre än om jag hade köpt det nyproducerat. Jag köper ändå bara sådant som jag vill ha, så klart, men ändå.

Jag var inne på PMU i Örnsköldsvik och köpte fyra pocketböcker. Den av Marian Keyes, längst uppe till vänster, har jag faktiskt velat äga ett tag. Har hållit den som en av hennes bättre böcker, men nu är det ett tag sedan jag läste den så jag vet inte. Övriga tre var tänkt som semesterläsning, och det blev de också. Tror att jag skulle få 4 för 30, men att den unga killen i kassan slog in dem som inbundna böcker så att jag betalade en 50-lapp för alla fyra. Billigt hursomhelst, så jag sa inget.

De här assietterna följde också med hem från samma butik. När jag var tonåring köpte jag ett set från Ellos med fyra svarta mattallrikar och fyra assietter som de på bilden. När jag hade flyttat hemifrån kom jag på att fyra var lite i minsta laget så jag efterlyste fyra till på en Köp- och säljgrupp och fick napp. Älskar dem fortfarande. Nu sprang jag på sju stycken för 75 kronor och köpte dem. Bra att ha flera ifall man slår sönder någon, och så kan vi ju faktiskt duka för många om vi till exempel ska bjuda på tårta.

Slog också till på den här krukan. Är alltid på jakt efter lite större krukor, och vitt gillar jag eftersom de passar till det mesta. Ska försöka ha den till basilika som ni kanske ser. Minns inte vad den kostade, men det var inte många kronor.

I fredags hittade jag de här sakerna lite mer lokalt. En tavla modell större som hänger i sovrummet och är starten på en blivande tavelvägg där. Fatet är från Gefle porslin och jag tänkte ha det som uppläggningsfat. 35 kronor för fatet och 135 för tavlan!

2 reaktioner på ”Sommarens secondhandfynd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.