Vilar hjärnan med deg

En vilsam helg går mot ditt slut. Jag sitter just nu på altanen trappsteg och andas in sommarluften. Det är äntligen lite sol igen och min tomt känns som jordens vackraste plats. Jag försöker bara ta in hur bra jag har det och känna lugnet sprida sig i kroppen, som det gör när jag ”upplever naturen”.

Igår var en mindre flummig och mer konkret dag. Jag var som bekant ensam hemma och det spöregnade till och från hela dagen. Inte deppade jag ihop för det. Jag bakade massor. Egentligen började jag på fredagen med att baka tekakor. Det blev två påsar som jag frös in. Sen startade jag ett surdegsbak, som sen tog hela dagen igår. Men det blev två fina surdegslimpor.

Jag bakade också bullar. Testade ett annat sätt att göra degen och fick till en un-der-bar deg. Så enkel att hantera. Tyvärr tyckte jag att smaken på själva degen kunde varit … jag vet inte, kanske fetare? Misstänker att det är för att jag gör dem på havremjölk, degen blir liksom snäppet för frasig.

På kvällen snodde jag ihop två pizzor som jag gräddade och kylde ner. De fick bli middag idag. Så skönt att bara värma, lägga på torkad skinka och ett salladsblad (som jag odlat själv).

Slutligen gjorde jag treveckorssallad. Improviserade och använde vitkål, zucchini och en påse med frysta ärter, majs och paprika. Får se om det funkar eller om man borde vara mer traditionell.

Och så städade jag köket, diskade och så vidare. Hade så klart paus för lunch, middag och hundpromenader. Fredag till lördag hann jag se hela tredje säsongen av Never Have I Ever. Önskar att det hade funnits såna serier när jag var ung! Hann också se miniserien Boo Bitch igår kväll. En fullspäckad dag! Men ändå vilsam. Att baka är avkopplande för mig, och jag kände att hjärnan slappnade av och kopplade bort annat. Så viktigt.

Och idag gick hela dagen bort till jobb, men det behöver vi inte grotta ner oss i. Nu tänkte jag faktiskt träna som avslutning på dagen.

Hoppas att du har haft en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.