Kyrkberget i Storuman

Letar du utflyktsmål i södra Lappland? I Storuman finns en relativt enkel och kort vandring till makalös utsikt. Stigen går genom ett naturreservat, och vandringen sker på Kyrkberget. Vägbeskrivning finns beskrivet på Storuman Laplands hemsida. Jag rekommenderar att man kommer i bil, då det är ett par mil utanför samhället och vägen är för smal för större fordon.

Här börjar stigen. Det finns lite olika skyltar om reservatet och vad som gäller om man vill klättra på bergsväggen. Stigen går genom skogen i början men relativt snart kommer man ut till bergets kant och börjar se landskapet nedanför.

…och sen står man här! Det är högt och brant och jag fick faktiskt svindel trots att jag var långt ifrån kanten.

Men så vackert! Det var inte en så solig dag när vi var där men vi såg faktiskt fjälltoppar i fjärran. Tror att det syns ännu mer om det inte är så mulet.

Här är jag! Jag gick alltså upp i ett par byxor jag ofta har på jobbet och en tunn kashmirtröja. Vanliga sneakers på fötterna. Det var några lite blötare partier där jag fick hoppa för att inte bli blöt, men annars gick det hur bra som helst. Stigen är varken lång eller extrembrant, så det krävs inga friluftskläder så. Däremot vet jag inte om jag skulle beskriva den som tillgänglig. För mig betyder tillgänglig typ rullstolsanpassat eller åtminstone en stig som påminner om en väg och knappt lutar. Det är det inte. Den är relativt smal och det är ibland rejält uppför. Men det är klart, jag som också gärna går upp på fjälltoppar tycker absolut att det här var enkelt.

Här tog stigen slut. Jag vred kameran åt andra hållet. Kolla vilka små träd nedanför stupet!

Naturen är så galet fin ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.