Vecka 36

Förr i tiden var vecka 36 synonymt med älgjakten. Det är det på ett vis fortfarande, men sen man flyttade älgjaktsstarten till första september istället för ”första måndagen i september” blev det inte lika stort. Jag som inte ens jagar, haha, där ser man hur stort det är här där jag bor.

Nu har snart måndagen passerat på den här veckan i alla fall. Jag är så galet trött. Igen, haha. Sov inte många timmar i natt. Förmodligen för att jag sov nästan tolv timmar natten till igår. Och så en sen kväll på det. Men snart är det helg igen.

Helgen som var blev trevlig. Vi hade besök i lördags. Jag tog inte en enda bild, men vi bjöd på lunch, och fika och sen åkte dem hem lagom till middag. Det var kul! På kvällen skördade jag märgärtor, alltså gröna ärtor. Av typ två liter ärtskidor blev det ungefär 2,5 dl ärtor, haha. Hoppas att jag hinner skörda mer innan det blir för kallt, har ungefär fyra gånger så mycket på tillväxt.

Igår fortsatte jag skörda lite smått. Klippte ner oregano, timjan och mynta som jag frös ner i små burkar.

Kolla! Min timjan är ungefär samma storlek som den var när jag planterade ut den. Myntan har växt på sig en del. Oreganon var minimal vid utplantering. Vi fick med den med matkassen i maj och hade använt upp halva, men nu är den flerdubbelt så stor som då. Kul!

Sen small det bara till och det var dags att åka på jobbet. I helgen ser jag fram emot en tjejhelg av något slag. Har blivit skadad av pandemin och känner alltid att jag måste lägga till: om det blir av. Det känns välbehövligt i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.