Hösthelg i fjällen

Hej bloggen, jag glömde visst bort att du fanns. Förlåt! Det är redan tisdag men jag tänkte berätta om hur min helg var. Här kommer lite bilder!

Vi åkte upp till stugan i helgen. Jag tog den här bilden efter fredagens middag. Vi hade lastat av släpvagnen och jag förälskade mig i en rönn (som jag för övrigt aldrig har lagt märke till förut) som var alldeles knallröd. Älskar höstfärger!

På lördagen började jag med att dra upp potatis ur potatislanden. Blasten hade frusit, enligt uppgift två veckor innan, men nere i jorden låg fyra sorters potatis alldeles orörd och fin. Ska skriva mer om just potatisen senare.

Efter lunch fikade vi med mamma och pappa, och så hämtade vi en säck ved hos min syster. Nu borde vi klara oss två vintrar innan vi hugger ny ved. Jag målade fönstren ett sista varv också, i grevens tid. Får se hur det blev när vi kommer upp nästa gång.

På söndagen vaknade vi till sol och jag ville ut, ut, ut! Allt var gult och rött och så jäkla fint! Vi gick en sväng i skogen och hittade noll kantareller.

Sen hamnade vi här och lagade lunch. Blev korv med bröd igen. Så så fint. Innan vi åkte hem – alltså hem från stugan – målade jag ett sista varv på ytterdörren också.

Sen blev det söndagskväll hemma. Och nu är det som sagt tisdag och snart helg igen! September är min bästa månad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.