Nya tapeter i köket

Nu måste jag få visa upp hur det blev med de nya tapeterna i köket! Den som har hängt med vet att vi målade väggarna i köket vita direkt efter att vi fått nycklarna, och att jag hade tänkt att köket sedan skulle göras om inom två år. Nu har det snart gått sju åt och vi är inte ens i närheten av att renovera kök. Men nya tapeter blev det!

Det är tapeten Nocturne från Boråstapeter. En av mina favoriter, och vi valde den i grönt. Efter många om och men, ska tilläggas. Köket blev väldigt annorlunda och mycket mer ombonat med den här tapeten.

Vi målade en del också. Först målade vi på taket, för det blev inte riktigt bra första gången vi gjorde det, så nu blev det vitt och fint. De brunlaserade fönstren blev vita. Det syns inte på bilden, men vi målade vitt bakom elementen (och målade på själva elementen också). Elementen målades med elementfärg, men allt annat målade vi med vägg- och takfärg från Auro. En miljövänlig färg. Tipsar om den för den som inte vill experimentera med linoljefärger men ändå vara miljövänlig. Vi bytte också fönsterbrädorna till djupare varianter i en vit färg.

Bänkskivorna var också bruna. Jag köpte dekorplast på Clas Ohlson och så fick min man lägga en timme på att klä om själva skivan. Plasten har lite ådring, som från trä, och blev betydligt bättre än det som var innan. Här ser man också att vi lämnade kvar det vita runt det lilla fönstret (och runt ena dörröppningen).

Istället för en lysrörsarmatur i taket hittade vi denna på Tradera. Betydligt bättre än den vi hade!

Det tog oss en helg att måla, tapetsera och plasta bänkskivan. Sen tog det några kvällar till att lista (vi har nya foder runt fönstren) och byta ut elkontakter mot nya. Tror att det är den mest smärtfria renovering vi har gjort so far.

Nu måste jag bara fundera på om jag kan fortsätta ha mina väldigt mönstrade gardiner i köket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.