The Bold Type

Jag har hittat en serie som känns modern, tilltalande och kvinnlig. I The Bold Type följer vi tre unga kvinnor på den fiktiva tidningen Scarlet. Jane är skribenten som har en mamma som dött i cancer vid 32 års ålder, Kat har växt upp med ett ekonomiskt privilegium men jobbar en hel del med sin identitet. Sutton kommer från fattiga förhållanden och drömmer om en karriär inom mode.

Trots att alla som medverkar i serien är skitsnygga och trendiga är seriens teman och innehåll djupa och moderna. Förutom relationer med varierade bekymmer som otrohet, åldersskillnad och att tänja på sexuella normer tar den upp våldsamma relationer, kvinnlig sexualitet och andra samhällsfrågor. Dessutom skildrar den medvetna människor. Precis vad jag vill ha.

Jag har tittat på Netflix men SVT verkar ha köpt in den också. Det ska finnas fem säsonger totalt, och Netflix har fyra i dagsläget. Tips, tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.