Så organiserar du dina julsaker

Nu är det bara 6 december än så länge, men så småningom ska vi väl plocka undan adventsstjärnor och prydnadstomtar, och då tänkte jag att det kan vara lagom att organisera om bland julsakerna. För mig har det underlättat massor att faktiskt sortera upp kartongerna och inte ha allt huller om buller. Sådant som säger sig själv, kanske, hehe. Jag har i dagsläget fyra kartonger plus separata julgranskartonger. Så här använder jag dem.

Kartong 1: Adventspynt och textilier

I min första kartong förvarar jag allt adventspynt. Hit räknas ljusstakar och adventsstjärnor, samt adventsljusstaken med levande ljus, den som man tänder varje söndag. Jag har också några ljusslingor som jag tar fram till första advent. Jag har också jultextilier i samma kartong, så alla gardiner, dukar och kökshanddukar finns i den här kartongen. Min tanke är att jag ska kunna ta fram bara den här kartongen till första advent och ställa fram sakerna i den utan att behöva leta bland annat julpynt.

Kartong 2-3: Prydnadstomtar och annat julpynt

Det allra mesta av mitt julpynt består av porslinstomtar, men också ett änglaspel och vackra ljus är del av julpyntet. Nu behöver jag två kartonger för att få plats med alla tomtar. De är både stora och små så de tar lite plats. Utöver de två kartongerna har jag också två sopsäckar som innehåller var sin stor tomte, ungefär en halvmeter hög. Med alla tomtar i samma kartong kan man ställa fram lite i taget om man vill. Även om jag alltid sliter fram allt samma helg, hehe.

Kartong 4: Julgranspyntet

Jag har en fjärde kartong med allt julgranspynt. Här finns julgranskulor i olika färger, glitter, smällkarameller, julgransbelysning och julgransmatta, bland väldigt mycket annat. Själva granen (för ja, jag har plastgran och vill inte ha något annat) ligger i kartongen som den köptes i. Numera är det ju då två granar, hehe.

Som synes är tanken att man ska kunna ta fram kartongen med det man är intresserad av utan att behöva gräva igenom andra grejer. Tidigare, när jag ägde färre saker, låg det mesta i samma kartong, eller senare fördelat i två kartonger utifrån hur det var lättast att packa, och då behövde jag också ta fram alla kartonger när jag skulle göra något. Rörigt värre, tyckte jag.

Hur organiserar du dina julsaker?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.