Inlagd aubergine med lingon och äpple

Här kommer ett recept till julbordet! För den som hellre äter köttfritt än fisk tipsar jag om att lägga in aubergine istället för sill. Det är verkligen inget nytt tips. Numera finns dessutom rätt många fiskfria och färdiga alternativ i handeln, men är man en sådan som ändå tycker att det är trevligt att göra själv så tycker jag man kan testa lägga in aubergine. Här är en som jag tycker blir fin (och god) till jul!

Inlagd aubergine med äpple och lingon

Du behöver till en liten burk:

en halv aubergine
2 dl lingon
ett äpple
en halv rödlök
2 dl vatten
1 stor msk ättika
1 msk socker

Gör så här:

Skala aubergine. Koka upp en stor gryta med rikligt saltat vatten. Skär auberginen i lämpliga bitar och koka sedan ett par minuter. Koka inte för länge. Den ska bara precis bli icke-rå. Häll över grytan i ett durkslag så vattnet rinner bort. Skala äpplet och skär i mindre bitar. Skiva rödlöken. Varva lök, äpple och lingon med aubergine i en liten burk. Koka upp vatten med ättika och socker. Rör så sockret löser upp sig. Häll den varma lagen i burken tills det täcker allt däri. Låt stå i kylskåp ett dygn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.