Mina julköttbullar

I helgen var det dags att rulla köttbullar till julbordet. Det minst jobbiga inför jul eftersom det kan förberedas och frysas in långt innan. Kanske redan i oktober? Jag har ett kanonbra recept på julköttbullar som från början är min mammas men som jag har ändrat lite, lite för att anpassa ännu mer. Man kan använda vilken färs man vill. Godast tycker jag att det blir med hälften älg- och hälften fläskfärs men i år blev det i stället hundra procent nötfärs. Allt går.

Mina julköttbullar

Du behöver – för en plåt:

6 msk ströbröd 2 dl grädde en liten gul lök 1 ägg 2,5 tsk salt 3 krm vitpeppar 1000 g köttfärs

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ströbröd med grädden. Låt stå och svälla cirka 10 min. Riv löken på den finaste sidan av rivjärnet. Blanda lök, ägg och kryddor med ströbrödsblandningen. Tillsätt köttfärsen och blanda väl.

Rulla till bollar och lägg på en plåt. Grädda mitt i ugnen till de är genomstekta. Tiden varierar beroende på hur stora du har gjort dina köttbullar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.