Fjärde advent

Sista helgen före jul har snart passerat. Vi förbereder oss för att ta emot gäster över julafton och ligger rätt bra till med det. Dock säger vi hela tiden att ”det kanske inte blir något” efter att ha fått ställa in julfirandet två år i rad. Jag slits hela tiden mellan att slå på stort för att kompensera och att ta det lite lugnt för att inte jinxa något.

I alla fall. Igår klev jag upp och började rensa kylen. Vet inte när jag vaknade så pigg att jag tog tag i något på en gång sist? I alla fall tömdes kylen, en del gammal mat rensades bort och så torkades den ur innan maten sorterades in i kylskåpet igen. Skönt att ha gjort plats för det som komma skall! Under tiden som vi hjälptes åt med kylen kokade vi risgrynsgröt, så den åt vi till lunch och efter det städade vi övervåningen. På övervåningen ska vi ha övernattningsgäster över jul. Nu är den redo för det!

Vi såg skidskytte, och gick ut med Baloo. Det var en fin dag och vi hann ut precis innan solen gick ner. Sen blev det mer skidskytte innan vintog ett djupt andetag och åkte för att julhandla. Vi kom hem med i princip all julmat samt middagar för nästa vecka. Så skönt att ha det gjort också!

Idag har jag pysslat lite. Och sett skidskytte. Sovit på soffan. Och faktiskt gått en egen promenad på en timme. Men det har varit en seg dag på grund av dålig sömn. Vi kom ihåg att tända det fjärde ljuset i adventsstaken och såg VM-finalen i fotboll. Tyckte stundtals att den var tråkig, men den gick till förlängning och straffar, och det var allt annat än tråkigt.

Hoppas att du har haft en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.