Julen 2022

Julhelgen är ju inte slut än, men jag tänkte ändå att jag skulle skriva några rader. Igår var det som bekant julafton. Jag började med att koka risgrynsgröt i två timmar. Jag griljerade julskinkan också. Sen blev det gröt och skinkmackor till lunch. Efter lunch hade vi ordnat en liten tipsrunda runt området hår där vi bor. Då fick vi rasta hundarna, vara ute en stund och frågorna gjorde det lite roligare för barnen.

Jag fick proffshjälp av 9-åringen att duka bordet. Sen blev det Kalle, middag, disk och besök av tomten. Och de enda bilder jag har är av dukningen, så ni får en till.

Pysslade ihop apelsinskivorna för någon vecka sedan. Kombinerade namnplacering och glasmarkör med en målad trolldegsdekoration. På bordet stod ljus jag gjutit av bivax i mandarinskal. Är väldigt nöjd.

Och idag var det juldagen. Vi vinkade iväg gästerna och sen har vi haft en lugn dag. Vädret var fint så jag anmälde mig till Baloos dagspromenad. Sen har vi ätit middag hos mamma och pappa, tillsammans med syrran och hennes familj. Mys!

Och nu gör vi den bästa juldagssysslan jag vet: ligger i soffan. Jag har läst i en bok, vi har sett fredagens På spåret, och nu andra halvan av Die Hard 2. Man kan ha det sämre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.