Vad jag ville med 2022 – och hur det blev

Dags att titta på vilka förväntningar och planer jag hade med året 2022 och vad som blev av dem. Tidigare har jag kallat det här för mål, men kände förra året att det känns alldeles för hurtigt och klämkäckt, så nu mera är det bara vad jag vill. Jag brukar dela in mina förväntningar i tre kategorier: mig själv, huset och stugan. Ibland har jag en övrigt-kategori också, men inte förra året.

2022 ville jag..

Hålla i träningen hela året
Här beror det på hur man definierar hålla i träningen. Det har varit ett motigt träningsår. Jag höll i så gott jag kunde under våren, men skadade knät i slutet av maj vilket gjorde det svårt att hålla på med den träning jag ville under sommaren. I juli började jag så smått löpträna igen, med korta intervaller i början, och hann sedan bygga upp en hyfsad kondition innan vintern. Har inte hållit i löpningen så som jag gjorde förra året, bland annat på grund av att det har varit svårt med mina arbetstider i höst. Har också styrketränat och yogat i perioder. Den här veckan har jag verkligen fokuserat på träning, så jag skulle nog ändå säga att jag fortfarande tränar, och att det är att hålla i, även om jag nog var i bättre form vid den här tiden förra året.

Läsa klassiker
Nja.. Jag läste Utvandrarna, så en klassiker fick jag till. Har Unga kvinnor hemma, så det blir nästa klassiker jag ska läsa.

Åka på semester
Efter två pandemiår var jag sugen på en bokad resa. Efter mycket funderande och prioriterande blev det ett par nätter vid Höga Kusten, samt en tur förbi F:s familj under första semesterveckan.

Umgås med folk
Också präglat av pandemin. Vi har i alla fall gjort en hel del sociala grejer i år, både tillsammans och var för sig. Bara att man helt plötsligt fick träffa folk underlättade ju en hel del kan man säga.

I huset ville jag …

Renovera hallen
Och det är gjort! Det tog oss 6 år att klura ut hur vi ville ha det och spara ihop pengarna till det (eftersom vi ju gjort andra saker under tiden vi bott här), men nu är det gjort och vi blev så nöjd. Här finns ett inlägg om hallen.

I stugan ville jag..

Restaurera fönster
Har fixat alla fönster utom ett. Det som inte är fixat hänger inte på huset just nu, men vi kommer behöva det till sommaren så jag ska fixa till det också. Det som har fixats är utsidan. Om något år kommer jag nog ta tag i hela fönstren, eftersom de är dubbla bågar så finns det två ”mellanlager” samt en insida som förmodligen också behöver ses över.

Flytta elstolpen
Det var det sista som hände innan snön kom. Den är inte bara flyttad utan den är borta för alltid. Är så nöjd med det!

Ordna odlingsplatser
Check, check, check. Några pallkragar och ett litet potatisland finns numera på plats i stugan. Potatislandet gav till och med några kilo potatis det här första året. Ser fram emot att utveckla detta till nästa år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.