Vad jag vill 2023

Vi går mot ett nytt år och jag har funderat en del på vad jag vill göra under nästa år. Jag tycker att det är skönt att ha lite riktning, och ibland hamnar jag faktiskt i perioder där jag behöver gå tillbaka och påminna mig om vad som är riktningen. Konstigt kanske, men det fungerar för mig. Jag fortsätter utgå från mig själv, huset och stugan i den här typen av inlägg.

Jag vill..

Läsa och skriva mer
Jag vill läsa klassiker, facklitteratur och romaner under 2023. Typ två böcker i månaden. Jag vill planera klart mitt nästa romanprojekt så jag kan börja skriva på det. Jag vill skriva några noveller bara för att få avsluta någonting. Planen är att införa fasta skrivtider igen. Jag har också en tanke om att skaffa en skrivkompis, men vi får se.

Hålla i träningen hela året
Jag vill bibehålla och förbättra min kondition, men framförallt vill jag fortsätta vara en tränande människa.

Lämna landet
I år vill jag resa utanför Sveriges gränser. Kanske blir det bara Norge av olika anledningar, men det är ju inte så bara egentligen. Behöver förresten förnya mitt pass. Det borde jag ta tag i nu i januari.

Se över vår krisberedskap
Vi har läst checklistor och konstaterat att vi nästan skulle klara oss bra vid en eventuell kris. Jag vill nu att vi ska ta tag i att faktiskt se över krisberedskapen och samla saker på ett ställe där vi vet var de är om behovet skulle uppstå. Förhoppningsvis händer det aldrig.

Bli expert på solenergi
Jag vill lära mig allt om solceller, solpaneler, bidrag och avdrag för att installera solenergi och regler eller avtal kring att producera sin egen el så vi så småningom kan ta ett beslut kring om det är något vi vill göra i vårt hus.

I huset vill jag…

Njuta av det hem vi har
Jag tror inte att jag vill göra något speciellt i år. Vi kommer nog lägga mer krut i stugan. Vi har också ett fint hem som just nu inte behöver några akuta ingrepp. Tänker att vi ska ägna 2023 åt att fundera över praktiska grejer som kaminer, solpaneler eller carport.

I stugan vill jag..

Bygga ut stugan
I sommar är planen att påbörja ett byggprojekt i stugan. I första etappen ska vi göra en utbyggnad och göra om takkonstruktionen, så det är målet för 2023. Så småningom ska vi också göra ombyggnationer inne i själva stugan.

Odla upp den yta som finns
Jag vill ha plantor i alla pallkragar, odlingslådor och i det lilla potatislandet. Det finns en plan för det också, så om inget oförutsett inträffar ser jag inte vad som skulle hindra mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.